STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT

NONINO
Grappa Nonino Antica Cuvée Riserva 5 Years - 6,3L

ALKOHOLHALT: 43%
PRODUKTTYP:Sprit
URSPRUNG:Friuli, Italien
PRODUCENT:Nonino
ARTIKELNUMMER:X5005NO4501
PRIS EXKL MOMS:   6.159,20 kr/6300 ml
PRIS INKL MOMS:7.699,00 kr/6300 ml
SORTIMENT:Restaurang

FÄRG: Briljant och omslutande bärnsten.

DOFT: Stor och rik på arom, doft av kryddor, brioche och bakverk, apelsin och kanderad frukt.


SMAK: Varm och sammetslen smak med ihållande eftersmak. I munnen bekräftar den sina aromatiska nyanser med tillsats av aprikos, vanilj och en hint av mandelfrukt.

PASSAR TILL: Dess elegans och personlighet gör AnticaCuvée® Riserva 5 år perfekt för att avsluta en måltid, tillsammans med en bra cigarr eller som kompanjon när du läser och njuter av vänners sällskap. Oförglömlig om den kombineras med foie gras, ost, mörk choklad eller bakverk. Grappa Riserva AnticaCuvée® 5 år är perfekt om det läggs på glass eller för att upphöjda en räkrisotto, i dosen av en eller två skedar efter riset är klart.

TILLVERKNING & LAGRING: En blend av olika grappa druvrester som Cabernet Sauvignon, Merlot och Schioppettino, åldras 5 till 20 år i barriquer och mindre fat. Under vakuum i rostfria tankar vid kontrollerad temperatur, omedelbart följt av destillation för att undvika skadliga sekundära jäsningar. Batchångdestillation, enligt familjens gamla tradition i speciella och exklusiva kopparstillar förnyade av Benito Nonino. Destillation, 100% med hantverksmässig metod, sker mycket långsamt för att tillåta de flyktiga komponenterna, ansvariga för dofterna, en ordentlig avdunstning och konsekvent följd, som bevarar de dyrbara organoleptiska egenskaperna hos de valda sorterna.
CAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96