STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT
 INTEGRITETSPOLICY
PRODUCENTER:


Vinhos Justino Henriques
VJH, som firmanamnet ofta förkortas, är en av de största producenterna av Madeiravin. Firman grundades 1870 och såldes över 100 år senare, 1981, av ägarna Companhia Vinicola da Madeira till Sigfredo da Costa Campos, som senare även köpte Companhias lager av vin. Associerade är också East India Madeira Co, Uniao Vinicola och Monteiro Vinhos och i dag ägs hela verksamheten av franska La Martiniquaise, som dessutom är importör på den stora franska marknaden.

Den dynamiske delägaren Sigfredo da Costa Campos gick bort 2008 men hade varit starkt bidragande till den ständiga expansionen, med bl a en ny anläggning för fatlagring i Cancela och exportökning upp till nära 50%. Flytten från centrala Funchal till Cancela industriområde nära Canico ägde rum 1994 och här sker allting nu, från vinframställning till paketering och här finns även laboratorium och provningslokaler. Druvorna kommer från ca 750 odlare, som i genomsnitt bidrar med 3000 kg per år. Efter pressning får druvorna macerera några timmar och alla blends och colheitas genomgår så kallad estufagem, vilket innebär att vinet får ligga i 45 - 50 graders värme i tre månader, en metod som har sitt ursprung ur en sändning vin som kom i retur från Indien efter att inte ha blivit såld där.

Den totala lagringskapaciteten är 650 000 hektoliter i fat och enorma 4,5 miljoner hektoliter i rostfria ståltankar. Exporten av bulkvin stoppades officiellt 2001 men Justino exporterar fortfarande en mindre del i bulk. För att förhindra att vinet buteljeras som madeira någon annanstans tillsätts emellertid salt och peppar, vilket inte gör någonting eftersom detta vin huvudsakligen används till Sauce Madère i Frankrike. Sverige var en gång en av Madeiras största marknader, men Frankrike är sedan länge den överlägset största importören, följt av USA, Ryssland, Polen, Skandinavien, Mexico och Brasilien.
Madeira är sannolikt världens mest långlivade vin och på en vinauktion kan man fortfarande, med litet tur och mycket pengar, plocka upp en 1795 Terrantez från Companhia Vinicola.


Justino´s Madeira Reserve Fine Rich 5 Years Old


www.justinosmadeira.comCAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96