STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT
 INTEGRITETSPOLICY
PRODUCENTER:


Simon Bize et Fils
Familjen Bize kom till Bourgogne från Savojen i början av 1800-talet och dokumentation visar att Simon Bize köpte vingårdar i Savigny-lès-Beaune redan 1868. De två följande generationerna hette Simon och Simon, följda av Patrick Bize som blev ansvarig för egendomen 1988.

De egna vingårdarna, som omfattar drygt 22 ha, ligger huvudsakligen inom AC Savigny och är en blandning av premier cru-lägen, byviner och vissa vingårdar är endast för generisk bourgogne. Främst bland premiers crus är Aux Vergelesses och Le Marconnets, följda av Les Talmettes, Aux Guettes och Aux Fournaux, men Patrick arrenderar också en del av vingården Les Suchots i grannkommunen Aloxe-Corton och producerar även en ansenlig kvantitet av Latricières-Chambertin.

Sedan 1972 har Simon Bize & Fils själva buteljerat hela sin produktion och att egendomen i dag räknas som ledande i Savigny har sin grund i de Guyot-uppbundna gamla stockarna, det låga uttaget mellan 30-40 hl/ha samt den sparsamma användningen av ek: högst 50% lätt rostade nya fat för premier cru-vinerna och maximalt 10% för övriga viner.


Bourgogne Blanc Les Champlains
Puligny-Montrachet 1er Cru La Garenne
Savigny-les-Beaune "Les Bourgeots"


www.domainebize.comCAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96