STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT
 INTEGRITETSPOLICY
PRODUCENTER:


Du är välkommen att besöka Alpha Estate och bäst är om du ringer
+ 30 6947 998 740 och förbokar. Då kan du också få mer information, tala gärna med Kioseoglou Antonios. Det går också bra att ringa/faxa på tel.nr:
+ 30 23860 24077.


Läs mer
Alpha Estate
Alpha Estate heter Ktima Alpha på grekiska. Alpha är också den första bokstaven i det grekiska alfabetet och står här såväl för distriktet Amyndeon som "början på något nytt" i den dynamiska grekiska vinvärlden. Här uppe på Amyndeons högplatå i allra nordligaste Macedonien, 620-710 meter över havet och i ett av landets svalaste vinodlingsområden, planterade druvodlaren Makis Mavridis och vinmakaren Angelos Iatridis en vingård på 39 ha i slutet av 1990-talet.

Vintrarna är kalla här, med snö och rikligt vinterregn som förser vinrankorna med tillräckligt vatten under den varma och relativt torra sommaren. Den magra sand- och lerjorden skapar också idealisk dränering som, i förening med det milda halvkontinentala klimatet, stressar rankorna precis lagom mycket för att producera små bär med intensiva, koncentrerade aromer och smaker. Och just detta, att vingårdens "terroir" ska komma till uttryck i vinerna, är Alpha Estates grundläggande filosofi. Valet av druvor är också ett uttryck för den kombination av tradition och innovation som präglar egendomen. Förutom de inhemska vindruvorna xinomavro (på oympade stockar), malagousia och mavrodaphne odlas även de franska sauvignon blanc, gewürztraminer, pinot noir, tannat, merlot och syrah, samt italienska negro amaro och montepulciano.


Alpha Estate Red
Alpha Estate White


www.alpha-estate.grCAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96