STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT
 INTEGRITETSPOLICY
PRODUCENTER:


Maculan
Breganze är ett litet vindistrikt (DOC) utslängt i det mjukt böljande landskapet vid floden Brenta i Veneto, mitt emellan Soave och de områden längre österut som är kända för prosecco och grappa. Produktionen är liten, runt 3 miljoner flaskor, och består till största delen av Rosso, huvudsakligen gjort av Merlot, och Bianco med Tocai Friulano som bas. Att lilla och relativt obetydliga Breganze ändå är känt och respekterat beror till stor del på en producent, Fausto Maculan, som 1984 planterade sin då nyförvärvade vingård Ferrata med cabernet sauvignon, chardonnay och sauvignon blanc.

Cabernetvinerna Fratta (med varierande merlotinnehåll), Ferrata och Palazzotto hör sedan dess till norra Italiens bästa, Merlotvinerna och de vita är också strålande, men mest berömd är Maculan för sina söta viner.

Dindarello är gjort av Muscat Fior d'Arancio men paradnumret är Torcolato av Vespaiolo, som är Breganzes enda historiska druva och har namn efter de getingar (vespe) som älskar den. Maculan producerar en Torcolato av halvt torkade druvor och en superversion av botrytiserade druvor, Acininobile, som kan tävla med de främsta vinerna från Sauternes.


Brentino
Dindarello
Ferrata Chardonnay
Fratta
Palazzotto Cabernet Sauvignon
Torcolato
Vespaiolo


www.maculan.netCAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96