STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT
 INTEGRITETSPOLICY
PRODUCENTER:


Domaine Saint Cyr
1963 bosatte sig Jacqueline och Michel Saint-Cyr på Bellevue-fastigheten, belägen i staden ANSE i södra Beaujolais. Vingården var gammal och de äldsta vinrankorna måste tas bort innan 13 hektar planteras med nya vinrankor.

1983, Thierry, son till Michel och Jacqueline ansluter sig till GAEC (Good Agricultural and Environmental Conditions) och domänen expanderas under dessa jordbruk och miljöförhållanden.

Sedan 1989, fram till idag, producerar Domaine Saint Cyr vin under en kvalitetsmärkning som respekterar miljön (Terra Vitis). Detta gör det möjligt att skapa en perfekt spårbarhet från jord till glas för att erbjuda kunden ett vin som respekterar miljön.

År 2007 lanseras Saint-Cyr-sortimentet och detta är början på diversifiering mot andra Beaujolais-beteckningar, såsom Chenas, Brouilly, Juliénas och Moulin ā Vent. Odlare i Beaujolais levererar druvorna till SARL Saint-Cyr, som producerar vinerna. Genom att köpa från dessa tillverkare utvidgas Saint-Cyr-sortimentet och diversifieringen sker snabbt.

I början av 2008 flyttar Raphaël Saint-Cyr till familjen för att ta över Sébastien Saint-Cyrs position. Raphaël Saint-Cyr önskan är att odla egna vingårdar, därför börjar de ta över gårdar för att kunna skapa sina egna Beaujolais Cru-viner. Under 2008 driver de därför 8 hektar i södra Beaujolais, 3 ha av Chénas och 1 ha av Morgon. Vintillverkningen är en pågående aktivitet på gården vilket gör att de kan fortsätta att diversifiera utbudet av viner. De säljer ca 100 000 flaskor om året.

2008 bestämmer de sig också för att konverteras till ekologiskt jordbruk. Under 2012 har alla vinstockar slutfört sin omvandling och blivit ekocertifierade. Vin i Saint-Cyr-serien märks därför med AB-logotypen och kontrolleras av certifieringsorganisationen Ecocert.

Utvecklingen försätter också hos Domaine Saint Cyr: I mars 2010 planterar de 1ha av Sauvignon Blanc.


La Galoche Blanc
La Galoche Gamay AOC Beaujolais Les Pierres Dorées
La Galoche Rosé EKO


www.beaujolais-saintcyr.com/vins-beaujolais-saint-cyrCAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96