STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT
PRODUCENTER:


Castell D'Age
Castell d'Age är knuten till tre generationer kvinnor: Farmor, Mamma och dotter, var och en med en Cava uppkallad efter sig; Aurèlia Igueras började för mer än 70 år sedan att bruka familjens jord och hennes svärdotter, Anne Marie Comtesse var pionjär genom att introducera biodynamisk odling i början av 80-talet. Anne Maries dotter, Olivia arbetar i dag som marknadschef på Castell D´Age. Samtliga Castell d'Age viner är biodynamiskt certifierade enligt Demeter.

Att producera vin handlar om tålamod om du frågar dem. De jobbar alltid efter att inte stressa på vinet i framställningen, utan att ha tålamod och invänta druvorna tills de har nåt sin ideala mognad innan man börjar skörda.
Balansen är allt, att studera noggrant att coupagen blir exakt av de olika varieteterna och hur de olika druvorna har påverkats av väder och vind och vilken karaktär de har fått just denna skörd. Det ska ta tid för vinet att få rätt behandling, under jäsningsprocessen lagras det först på ekfat och därefter på flaska i minst ett år.
Det finns inget max på deras cavor, de menar att de har all tid i världen för att vinet ska bli ultimat..


Cava Anne Marie Brut Nature
Cava Aurelia Brut Nature Gran Reserva
Cava Brut Nature Reserva 1988
Fragments
Garnatxa SO2 Free
L'Essencia


www.castelldage.com



CAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96