STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT
 INTEGRITETSPOLICY
PRODUCENTER:


"En av mina favoritproducenter i Bourgogne är Henri Boillot. Henri Boillot är femte generationen i familjen Boillot som odlar druvor i Bourgogne. Maison Henri Boillot grundades 1895 och består idag av 14 hektar vingårdar i framförallt Meursault och Puligny Montrachet. Vingårdarna sköts så biologiskt som möjligt och skörden är ofta sen, så att vindruvorna är optimalt smakrika och mogna. Premier Cru-vingården Les Charmes är en av Meursaults tre bästa vingårdar och uppvisar här all sin mineralitet och nötighet".

DVPE Årg 9 2013-06

Henri Boillot
Familjen Boillot har producerat vin i Bourgogne sedan 1855. Henri Boillot började sin bana 1996 när han grundade Maison Henri Boillot där han gjorde viner på druvor köpta av kontrakterade odlare (så kallad négociantverksamhet). 2005 köpte han loss ägorna från sina syskon för att starta Domaine Henri Boillot. Totalt förfogar han idag över 14 hektar odlingar där hälften är planterade med chardonnay och hälften med pinot noir.

På denna korta tid har Henri gjort sig ett namn och räknas till en av de allra främsta vinmakarna i Bourgogne. I sin toppmoderna anläggning i byn Meursault gör han viner från alla de mest namnkunniga appellationerna i regionen så som Montrachet, Clos de Vougeot och den ensamägda Premier Cru-vingården Clos de la Mouchère. Som alla kvalitetsproducenter är Henri Boillot noga med vingårdsarbetet. Inga pesticider eller herbicider används och produktionsvolymen hålls på en mycket låg nivå för att ge största möjliga kvalitet. Tanken bakom de vita vinerna är att producera rena viner med balans mellan mineralitet och terroir samt en nyans av ek. Samma gäller för de röda vinerna där hans mål är att bevara elegansen och strukturen som är signum för en stor bourgogne.


Bourgogne Chardonnay
Bourgogne Pinot Noir
Meursault 1er Cru Les Charmes
Meursault Villages
Puligny-Montrachet 1er Cru Clos de la Mouchère
Puligny-Montrachet 1er cru Les Combettes
Volnay Premier Cru Les Chevrets
Volnay village


www.henri-boillot.com/#!enCAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96